Tim Douwsma

Tim Douwsma

Tim verwierf Nationale bekendheid door zijn deelname aan het SBS6 programma ´So You Wanna Be A Popstar´, waarin hij in 2007 een finaleplek wist te behalen. Later dat jaar zag zijn debuutsingle ´Wil Je Bij Me Blijven Slapen´ het levenslicht. Het nummer kende met een 18e plek in de Single Top 100 zijn hoogste notering. Begin 2009 kwam zijn tweede single ´Ga´ uit, later dat jaar opgevolgd door een bescheiden rol in ´De Hel Van ´63´. In de door Steven de Jong geregiseerde film speelt Tim de rol van Melle.

In 2010 verschijnt zijn single ´Je Bent De Hemel´. Het nummer is een Nederlandse bewerking van het Spaanstalige ´Yo No Se Manana´ van zanger Luis Enrique en bereikt de 21e plaats in de Single Top 100. Ook als tv presentator laat Tim van zich spreken. Zo presenteert hij 'Tim Op Tilt' op Sterren.nl. Was hij te zien als host van de Sterren.nl Awards en presenteerde hij het programma ´Karaoke Kids´ op Z@pp. Daarnaast speelde Douwsma zichzelf in ´Zaak Zappendael´, de interactieve detectiveserie op Z@pplive.

 

Begin 2011 neemt Tim deel aan ´Sterren Dansen Op Het IJs´, het populaire kunstschaats-programma op SBS6. ALs geboren Fries is deze tak van sport echter niet aan hem besteed. Hij vergaart weliswaar eeuwige roem, maar eindigt als laatste. Op muzikaal gebied gaat het Douwsma stukken beter af. Zijn nieuwe single ´Bij Jou´  is veelvuldig  op tv te horen in een reclamespot voor satésaus en de opvolgers ´Allebei´, ´Winter Voor Twee´ en ´Eén Zomeravond Met Jou´ bereiken stuk voor stuk een notering in de Single Top 100.  In januari 2012 maakt Radio 2 bekend dat Douwsma één van de deelnemers is die geselecteerd zijn voor het Nationaal Songfestival 2012. In de finale kreeg ´Undercover Lover´ helaas niet genoeg stemmen en werd uitgeschakeld. Het nummer kwam de week na het Songfestival echter binnen in de ITunes lijst en de Single Top 100, waardoor alsnog van een bescheiden succes kon worden gesproken.

Tijdens de opnames van ´De Beste Zangers Van Nederland´ in 2012,  wordt Tim door Jan Smit gevraagd een album op te nemen met zijn zus Monique. Deze samenwerking resulteert in het gelegenheidsduo Monique & Tim. De twee leveren in de zomer van 2013 het album ´Grenzeloos´ af met een # 7 notering in de Album Top 100. De singles ´Langzaam Word Het Zomer´, ´Even Niet Hier´ en ´Dromen Van Elkaar´ Zijn direct afkomstig van het album en bereiken later dat jaar alle drie een Top 100 notering.

In 2014 wordt Tim de nieuwe presentator van het AVRO programma ´Junior Dance´ en geeft namens Nederland de punten weg in de finale van het Eurovisiesongfestival 2014. Dit doet hij zo verdienstelijk dat de buitenlandse media er niet over uitgeschreven raken. Van Engeland tot Spanje haalt hij de krantenkoppen en word er gesproken over ´That Hot Dutch Guy´. Een reden temeer om zijn eerstvolgende single Internationaal te releasen. Korte tijd later ziet de single ´Lisa´ het levenslicht.  Een Engelstalige plaat inclusief Spaans couplet, van de hand van het succesvolle producers-duo Fluitsma en Van Tijn´. Gesteund door de enorme media-aandacht van de landelijke rtv-zenders, reikt de single tot de 32e plek in de Single Top 100. Een prima resultaat en de 10e  hitnotering op rij voor een van Nederlands´ snel rijzende sterren.

Bent u geïnteresseerd in het boeken van Tim Douwsma? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op

-

* Verplichte velden