Thomas Berge

Thomas Berge

Thomas Berge nam op twaalfjarige leeftijd zijn eerste single op. ´Mijn luchtballon´ werd  promotioneel gereleased en 800.000 keer verkocht en verspreid door Neckermann. Zijn artiestennaam (een pseudoniem van Chiel Ottink) werd bewust gekozen, om in de toekomst een serieus aandeel in de Duitse muziekwereld te veroveren.

Begin 2007 deed Berge met de Russische kunstschaatsster Nina Oelanova mee met het programma ´Sterren Dansen Op Het IJs´, tot hij in maart 2007 de skate-off van Geert Hoes verloor met 39% van de stemmen. Vervolgens was hij te zien in het muzikale programma ´Just The Two Of Us´, waarin hij een zangduo vormde met Peggy-Jane De Schepper.

Vanaf januari 2008 werd zijn eigen realitysoap op Nederland 1 uitgezonden. Met zijn single ´Zonder jou´, waarmee hij zijn eerste top tien hit scoort in de Single Top 100, was hij in de zomer van 2008 te zien in de soap ´Goede Tijden, Slechte Tijden´. Berge bracht in 2008 een dvd uit met een live-registratie van zijn twee uitverkochte concerten in de Heineken Music Hall.

In het najaar van 2009 verscheen zijn nieuwe album´Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn´ en deed hij mee aan het programma 'De Beste Zangers Van Nederland'.

Berge bracht in oktober 2011 zijn album ´1221´ uit. De plaat is een vertaling op alles wat hij heeft meegemaakt en heeft dit eigenhandig verwoord in een meegaand album met swingende up-tempo's en gevoelige ballades. Daarna tekend hij een meerjarig contract bij zijn nieuwe platenmaatschappij Cloud9. Op dit nieuwe label verschijnt in februari 2014 zijn tot dan toe tiende album ´Berge Verzet´.

Bent u geïnteresseerd in het boeken van Thomas Berge? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op

-

* Verplichte velden