Roy van den Akker

Roy van den Akker

Op 9 jarige leeftijd begon Roy met zijn eerste kleine stappen op het podium. Als kind deed hij vele optredens met een jongenskoor uit Delft in zowel Nederland als het buitenland. Ook deed hij op deze jonge leeftijd veel studiowerk en werkte vaak samen met Henny Huisman en aan de vele cd’s van Bassie en Adriaan.

Na de baard in de keel te hebben gekregen tekende Roy zijn eerste platencontract op z’n 18e jaar bij Columbia Sony in Duitsland waar hij deel uit maakte van de boyband B-four. Na dit buitenlandse avontuur is hij gaan studeren aan het conservatorium in Rotterdam op de afdeling muziektheater om zich meer te gaan specialiseren op theater.

Een verstandige keuze, want na zijn studie werd hij aangenomen om deel uit te maken van de theatershow Jeans. Een jaar lang toerde hij langs alle theaters in Nederland met de show ‘Jeans 13, Lucky Numbers’ en stond hij ditzelfde jaar nog in de finale van het Nationaal Songfestival in Ahoy.

Het jaar erna speelde Roy voor het eerst in een musical, ‘Love me just a little bit more’ met o.a. Froukje de Both, Charly Luske en Linda Wagenmakers, en trad hiermee ook op bij de MusicalAwards.

In 2005 is Roy gaan werken bij Van Hoorne Theaterproducties waarin hij 6 jaar lang in vrijwel alle musicals en producties een hoofdrol speelde samen met o.a. Maud Mulder, Geert Hoes en Linda Wagenmakers, tevens speelde hij in deze periode ook in de coverband X-Cess, maakte deel uit van het New Classic Quartet en speelde in verschillende Dinnershows

In 2010 kwam er een nieuw groot avontuur op zijn pad: Los Angeles The Voices!

Samen met Gordon Heuckeroth, Peter Strykes, Remko Harms en Richy Brown heeft Roy 5 Albums opgenomen en uitgebracht.

Wat resulteerde in 2x de nummer 1 positie in de top100, 2 gouden platen, 1 platina plaat en meer dan 130000 verkochte albums in Nederland wat hedendaags ongekend veel is.

Met LA The Voices heeft Roy opgetreden in ongeveer elk tv programma op de Nederlandse televisie. Verschillende concerten zijn meermalen uitgezonden op RTL4 en Omroep Max.

Het allereerste concert werd gedaan in een uitverkocht Carre, dit was zo’n groot success dat er later nog drie theatertournees volgden door het hele land.

Als gastartiest heeft Roy opgetreden bij De Toppers in de Arena, bij Lee Towers in Ahoy en het nieuwe luxor. Ook heeft hij vele malen mogen zingen met het metropool orkest en the new symphonics van Maurice Luttikhuis. Zalen als de Gelre dome, Ahoy, de Arena, het Concertgebouw, jaarbeurshallen en de Heineken Music hall heeft Roy mogen staan als artiest.

In 2014 kwam Roy terecht bij Frank Wentink waarin hij schittert als en zanger en presentator in de spectaculaire Dinner Experience Brooklyn nights, de allernieuwste show van Frank wentink.

Roy trad als artiest op in vele landen zoals: Duitsland, Italië, Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, Hong Kong, Tsjechië, Slowakije, Polen, België, Amerika en Zuid-Afrika

 

Bent u geïnteresseerd in het boeken van Roy van den Akker? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op

-

* Verplichte velden