Ron Blaauw

Ron Blaauw

 

Chefkok en SVH Meesterkok Ron Blaauw (Hoorn, 1967) behoort tot de gastronomische top van Nederland. Hij maakte furore met restaurant Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel, dat in 2004 z'n eerste, en in 2006 z'n tweede Michelinster kreeg. In 2011 verhuisde Blaauw zijn keuken naar Amsterdam. In maart  2013 gooide hij het roer om. Blaauw sloot het sterrenrestaurant en opende een paar dagen later op dezelfde locatie Ron Gastrobar, dat een overzichtelijk aantal gerechten à 15 euro serveert en in 2013 toch weer zijn eerste Michelinster kreeg. En intussen voorziet hij de klassieke hotdog ook nog eens van een culinaire upgrade in zijn nieuwe restaurant The Fat Dog. 

 

Ron groeide op in Hoorn. Na de middelbare school ging Ron werken als kok bij het sterrenrestaurant De Kersentuin in Amsterdam. Hij ontwikkelde zich tot echte sterrenkok en in 2009 ontving Blaauw de erkenning beste Restaurateur/ondernemer 2009 van Gault Millau. In juni 2010 werd Ron Blaauw benoemd tot SVH-meesterkok.

 

Ron heeft een uitgesproken mening over waardering van restaurants en vindt dat de resultaten van de kok hier primair dienen te staan en dat entourage en personen secundair zijn. Omdat hij vindt dat Michelin de kok en de gerechten bovenaan stelt prefereert hij die beoordelingen boven anderen als Lekker en Gault Millau.

 

 

Bent u geïnteresseerd in het boeken van Ron Blaauw? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op

-

* Verplichte velden