C’EST LE TON, QUI FAIT LA MUSIQUE

C’EST LE TON, QUI FAIT LA MUSIQUE

‘’C’EST LE TON, QUI FAIT LA MUSIQUE”

Het gezegde is een bekend cliche  ,maar heel waar, want niets is zo vervelend als je naar een speech moet luisteren van iemand die heel monotoon of saai praat. Het communiceert prettiger met iemand met  een vriendelijk stemgeluid aan de telefoon, dan met iemand met een saaie of norse toon. C’est le ton, de toon  van de stem, waarmee we een indruk achterlaten , wel of niet succesvol zijn en geloofwaardig overkomen  .

 

 

Laura Vlasblom houd zich al jaren bezig met de stem en zijn invloed op de indruk van een persoonlijkheid. Zij werkt o.a. als stemacteur (zie biografie)en de veelzijdigheid van haar eigen stem heeft haar geleerd dat de stem en zijn klank heel belangrijk is voor zowel telefonische- als liveinteractie.

 

 

Laura is zeer geboeid door de stem en zijn belangrijke functie. Naar aanleiding van haar vele regiewerk van tekenfilms, commercials,speechbegeleiding tijdens bedrijfsevenementen en diverse interviews met vakbladen voor o.a. telefonistes en secretaresses besloot zij  een workshop te ontwikkelen  over de functie van de stem, zijn mogelijkheden en de bijbehorende presentatie.

Laura behandelt in deze workshop wat men allemaal kan met de stem en hoe men hem optimaal kan benutten .Verder gaat zij dus ook in op de algehele presentatie en uitstraling op de werkvloer.  Zij behandelt  o.a. de volgende onderwerpen:

 

 

Stemgebruik:                Hoe gebruik ik mijn stem “live” en bijv. aan de telefoon ?

Interpretatie:               Hoe interpreteer ik mijn tekst en maak ik mijn speech interessant om naar te

                                        luisteren?

Houding:                        Hoe is mijn houding tijdens zo’n live gesprek  of een speech?

 

Uiterlijke presentatie: Hoe bepaal ik mijn uiterlijk tijdens diverse activiteiten, waar men voor grotere    groepen iets moet presenteren?

 

 

Door  Laura’s jarenlange ervaring als zangeres,stemregisseuse en vocal coach kan zij haar kennis in deze workshop met u delen.Door middel van oefeningen  laat Laura zien en horen hoe men zichzelf  beter en zelfverzekerder kan presenteren  en hoe men bijvoorbeeld meer ontspannen en vriendelijker overkomt. Ze heeft ook de mogelijkheid om haar workshop aan te passen aan het vakgebied van de klant. Als er bijv. meer de nadruk op de stem ligt, bijv. bij telefonische verkoop of receptionistewerk, zal zij meer ingaan op het stemgebruik en alle mogelijkheden die daarbij horen.

Natuurlijk blijft Laura ook zangeres en entertainer in hart en nieren, dus zij kan bijv. met de aanwezigen een lied instuderen om de teamspirit te  optimaliseren en natuurlijk  kan zij ook  een optreden verzorgen om de dag wat afwisseling te geven of op een ontspannen manier af te sluiten.

Laura’s vocal  en visualworkshop  duurt min. 1,5 uur  met max. 20 pers.,maar de workshop kan ook  op maat gemaakt worden als onderdeel van een dagprogramma.

Bent u geïnteresseerd in het boeken van laura Vlasblom Workshop? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op

-

* Verplichte velden