Gordon

Gordon

In 1991 volgt de grote doorbraak met zijn derde single ´Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn´, te vinden op zijn gelijknamige eerste album.  Aanvankelijk zingt Gordon vooral Nederlandstalige levensliedjes, zoals de hits ´Blijf Je Vannacht Bij Mij´, ´Jong Voor Altijd´ en ´Ik Hou Van Jou´. In 1993 komt zijn tweede Nederlandstalige album ´Alles Wat Ik Ben´ uit. Hiervan verschijnen de singles 'Het Is Zo Weer Voorbij´, ´Blijf Nou Nog Even´ en ´Ik Bel Je Zomaar Even Op´.

Tijdens de jaarwisseling in 1994 zendt Veronica een optreden van Gordon uit, dat met het Metropole Orkest in de Rai in Amsterdam is opgenomen. Het concert is het eerste Nationale breedbeeldproject en is tevens op CD-i te verkrijgen. Voor het project ´Now Is The Time´, wijkt Gordon uit naar Los Angeles, waar hij werkt met een gospelkoor. Het nummer ´Miracle´ wordt de titelsong van 'Traumhochzeit', de televisiehit van Linda de Mol in Duitsland. Dit succes resulteert in tv-optredens in diverse landen met als hoogtepunt een tour door Zuid-Afrika. Het eerste verzamel-album, ´De Tijd Van Mijn Leven", volgt in 1995.

Na zijn Engelstalige avontuur schakelt Gordon terug naar het Nederlands met het album ´Omdat Ik Zo Van Je Hou´, naar de gelijknamige single. Een goede zet, want de plaat wordt een grote hit. In 1997 komt het volgende album ´Nu Het Zover Is´ uit.

In 1999 verschuift hij meer in de richting van de Nederlandstalige R&B: zo brengt hij de eerste single uit die is ontstaan uit de samenwerking tussen hem en de groep Re-Play. Het duet ´Never Nooit Meer´ werd ingezonden voor het Nationaal Songfestival 1999, maar niet geselecteerd door de NOS. De single verschijnt wel op Gordons nieuwe album ´Met Hart En Ziel´. Twee jaar later zou het succesvolle album ´Gordon en Re-Play´ verschijnen. Tussendoor verschijnen er nog twee verzamelalbums.

In 2003 neemt hij nog een duetalbum op getiteld ´Gordon &´, waarop hij samen zingt met Roméo, Lloyd, Edsilia Rombley, Sat-R-Day, Marlayne, Sarina en wederom Re-Play. Ook de drie solonummers ´Ga dan´, ´Caminando´en ´I'll Be Your Voice´ staan erop. Met het laatst genoemde nummer doet hij datzelfde jaar opnieuw mee aan het Nationaal Songfestival, waarop hij als tweede eindigt.

 In 2005 begint Gordon samen met René Froger en Gerard Joling de gelegenheidsformatie De Toppers, waarmee jaarlijks wordt opgetreden in de Amsterdam ArenA. In 2009 vertegenwoordigen De Toppers Nederland tijdens het Eurovisiesongfestival in Moskou, waar ze helaas niet tot de finale doordringen. Ze zingen daar het nummer ´Shine´, dat door Gordon zelf is geschreven. Op 9 september 2009 maakt Gordon bekend uit De Toppers te stappen, om zich volledig te kunnen richten op zijn nieuwe project: Zanggroep Los Angeles: The Voices.

In de tussentijd komt zijn verzamelalbum ´Zoveel´ uit, met vijf nieuwe nummers waaronder een duet met Lange Frans dat de naam´ Als Je Maar Gelukkig Bent´ meekreeg.

Op 20 augustus 2010 wordt bekend dat Gordon samen met Remko Harms, Richy Brown, Roy van den Akker en Peter William Strykes de nieuwe groep Los Angeles: The Voices zal vormen. Een zangformatie met klassiek- en musicalgeschoolde mannen, die een repertoire brengen dat lijkt op het Britse Il Divo. In maart 2013 wordt wereldkundig gemaakt dat hij per 31 maart van datzelfde jaar uit de groep stapt.

Bent u geïnteresseerd in het boeken van Gordon? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op

-

* Verplichte velden