Gerard Joling

Gerard Joling

Gerard Joling probeerde van jongs af aan aan de bak te komen in de muziek, maar slaagde daar aanvankelijk niet in. In 1984 had hij een rol als danser in de single ´She's a Liar´ van de Dolly Dots en in 1985 deed hij mee met de Soundmixshow van Henny Huisman. In de finale werd hij derde met het nummer ´Crying´ van Don McLean en brak definitief door. In datzelfde jaar scoorde hij enkele grote hits, waaronder ´Love is in your eyes´ en ´Ticket to the tropic´s.

Ook de volgende jaren scoorde Joling diverse hits. In 1988 vertegenwoordigde hij Nederland bij het ´Eurovisie Songfestival´ met het nummer ´Shangri La´ en kort daarna scoorde hij zijn op één na grootste hit ´No more boleros´. Het daarop volgende album kwam uit in 22 landen.

10 jaar na zijn grote Internationale successen ziet de single ´Maak Me Gek´ het levenslicht. Het is de voorloper  van zijn gelijknamige album. De single werd een groot succes en bereikte de nummer 1-positie in de Single Top 100. Het gelijknamige album ´Maak Me Gek´ bereikte eveneens de top in de Album Top 100.

Na het succes van ´Maak Me Gek´ scoort Joling opnieuw een grote hit, dit keer samen met André Hazes. ´Blijf Bij Mij´  komt binnen op nummer 43 van de Single Top 100, om de week erna door te stijgen naar de # 1 positie, die hij 9 weken weet vast te houden. De single komt daarna  nog 3 maal terug op # 1, wat een absoluut record is in de Single Top 100.

Na het succes van het album ´Maak me Gek´ en de bijbehorende singles, komt Gerard Joling een jaar later met een nieuw album genaamd ´Bloedheet´. Als voorloper hiervan werd de single ´24 uur Verliefd´ uitgebracht. Hierna verschenen ook de singles ´Het Is Nog Niet Voorbij´ en ´Ik Hou d'r Zo Van´. De laatste single bereikte opnieuw de eerste plaats in de Single Top 100.

In november 2008 kwam ´Laat Me Alleen´ uit. De single was afkomstig van zijn album Bloedheet. Het nummer steeg al snel naar de eerste plaats van de Single Top 100 en was daarmee zijn 6e # 1 hit in Nederland. In 2009 bereikte het nummer ´Engel Van Mijn Hart´ de eerste plaats van de hitlijst. Ook ´Ik Leef Mijn Droom´ kwam in de Single Top 100 op # 1 en zou daar enige tijd blijven staan.

In 2012 scoort Gerard in duet met Jan Smit zijn negende # 1 hit in de Single Top 100 met ´Echte Vrienden´, om enige tijd daarna te worden opgevold door ´De Nacht Voorbij´ zijn tiende # 1 hit op rij.

Bent u geïnteresseerd in het boeken van Gerard Joling? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op

-

* Verplichte velden