Fedde Le Grand

Fedde Le Grand

De artistieke vrijheid die Fedde Le Grand zich toe kan rekenen is slechts voor enkelen weggelegd. Door talloze fans en collega’s wordt hij gezien als een van de meest definiërende en invloedrijke figuren in de dance muziek. Of het nu is als DJ of als producer, Fedde’s invloed is voelbaar in alle lagen van de dance scene. We worden omringd door zijn creatieve beats, harde grooves, pakkende melodieën en funky ritmes.

Het was 2006 toen Put Your Hands Up For Detroit niet alleen Fedde wereldwijd onder de aandacht bracht maar gelijktijdig ook een stagnerende house scene nieuw leven in blies. Al snel werd duidelijk dat Le Grand geen eendagsvlieg was. Met iconische tracks als Let Me Think About ItControl RoomSparks, zijn remixen voor Coldplay’s Paradise en EBTG’s MissingThe CreepsSo Much LoveMetrumAutosaveBack & ForthRAW, recentelijk zijn unieke meesterwerk Long Way From Home en de meer dansvloer georiënteerde Rockin’ N’ Rollin’ drukt hij zijn stempel stevig op het internationale dance landschap. Keer op keer blijkt hij zich moeiteloos te kunnen verplaatsen tussen mainstream succes en de meer underground clubknallers, en toont zich zo een van de spannendste en altijd diverse talenten. Het succes van zijn grenzeloze creativiteit blijkt wel als gekeken wordt naar het aantal landen waarin zijn artiesten album ‘Output’ (2009) wordt uitgebracht, maar liefst in meer dan 64 landen. Of naar zijn record-brekende vijf Beatport nummer 1 noteringen binnen een enkel jaar (2011), waaronder zijn remix voor Coldplay’s Paradise welke Fedde een openingsset voor de super-band in Madrid opleverde. Om nog niet te spreken over de talloze awards die Fedde over de jaren op zijn naam heeft mogen schrijven en de keur aan internationale supersterren die hem gevraagd hebben zijn magie los te laten op een van hun super tracks waaronder niemand minder dan Madonna, Coldplay, Robbie Williams, Will.i.am, Moby en Fatboy Slim.

Naast zijn eigen muzikale carrière richt Fedde zich ook graag op nieuw talent. Zijn platenlabel Flamingo Recordings vormt een fantastisch podium voor Fedde’s ontdekkingen en daarnaast schroomt hij ook niet om alle kennis en ervaring die hij door de jaren heeft opgedaan te delen. Nicky Romero, Deniz Koyu en Danny Avila zijn slechts een aantal van de talenten die Fedde op de weg van succes heeft gezet.

De creativiteit druipt van Fedde’s tracks af en dit geldt zeker niet minder voor zijn karakteristieke en originele live-sets. De grootste optredens ter wereld zoals Coachella, Exit Festival, Global Gathering, Electric Zoo, Mysteryland, Tomorrowland, Electric Daisy Carnival, Future Music en nog vele andere heeft hij op zijn naam staan. Zijn residentie bij Ministry of Sound in Londen verkoopt keer op keer volledig uit, zijn set op het Ultra Music Festival (Miami) in 2012 werd geloofd als de beste set van het hele weekend en als een van de weinigen mag Fedde zich als headline resident van de internationale Sensation feesten beschouwen.

In 2012 kondigde Fedde aan het bereik van zijn Dark Light Sessions radioshow uit te breiden van Amerika naar de rest van de wereld. Inmiddels heeft de wekelijkse show een trouwe groep luisteraars in landen zo ver verspreid als Brazilië, Australië, Duitsland, Nieuw Zeeland, Polen, Roemenië, Rusland en meer.

Ondanks al het succes blijft Fedde’s focus nog altijd onveranderd: simpelweg het maken en draaien van te gekke tracks. Zijn toewijding aan de muziek en zijn niet in te perken passie voor de dansvloer maken hem tot een intrinsiek onderdeel van de voortdurend evoluerende dance scene. Baanbrekend, genre-verleggend, een ware pionier; dat is Fedde Le Grand.

Bent u geïnteresseerd in het boeken van Fedde Le Grand? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op

-

* Verplichte velden