Ellen van Dijk

Ellen van Dijk

Ellen van Dijk is een nederlandse profwielrenster rijdend voor het Boels Dolmans Cycling Team. Ellen is gespecialiseerd in tijdrijden en was tot 2012 ook actief als baanwielrenster. Zij werd vier keer wereldkampioene, de eerste keer bij scratch op de baan in 2008. Op de weg werd ze in 2012 en 2013 wereldkampioene in de ploegentijdrit en in dat laatste jaar ook in de individuele tijdrit.

Ellen van Dijk begon haar sportcarriere als langebaanschaatster en reed als junior op nationaal niveau. In het begin fietste ze alleen 's zomers als training voor het schaatsen maar won al een bronze medaille in de junioren wegwedstrijd bij het WK in 2004.

Nadat ze vijf keer nationaal kampioene bij het wielrennen werd, stopte ze geheel met wedstrijdschaatsen in 2007. Naast haar wereldtitels werd ze ook vier keer Europees kampioen en heeft ze zes wereldbekerwedstrijden gewonnen. Op de Olympische Zomerspelen van 2012 kwam ze uit in drie disciplines. Op de Olympische Zomerspelen van 2012 kwam ze uit in drie disciplines. Ze hielp Marianne Vos bij het winnen van de wegwedstrijd, ze werd achtste in de tijdrit en zesde op de ploegenachtervolging.

In 2014 heeft Ellen van Dijk als vierde Nederlandse ooit de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen op haar naam geschreven. De renster kwam na 139 kilometer solo over de finish in Oudenaarde. De regerend wereldkampioene tijdrijden sloeg al vrij vroeg een gat met het peloton en wist die voorsprong met succes te verdedigen.

Naast haar sportcarrière heeft Ellen haar bachelor behaald in de bewegingswetenschappen. De wetenschap over trainingsfysiologie, aerodynamica, voeding en sportpsychologie hebben haar geholpen om haar doelen te bereiken.

Wanneer het wedstrijd- en trainingsprogramma het toe laat vindt Ellen het leuk om mensen te informeren en te enthousiasmeren.

Ellen is te boeken voor:

  • clinics wielrennen, baanwielrennen of tijdrijden
  • presentaties, lezingen, interviews over haar leven als topsportster
  • openingen, speciale (bedrijfs)evenementen

Bent u geïnteresseerd in het boeken van Ellen van Dijk? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op

-

* Verplichte velden