Danny de Munk

Danny de Munk

Danny De Munk werd op twaalfjarige leeftijd uitgekozen om de hoofdrol te gaan spelen in de speelfilm ´Ciske de Rat´. De film draaide vanaf maart 1984 in ongeveer alle Nederlandse bioscopen. De door De Munk gezongen titelsong ´Ik Voel Me Zo Verdomd Alleen´ werd vervolgens niet alleen een nummer 1-hit, maar bleek tevens de best verkochte single van het jaar te zijn.

In 1986 speelde De Munk de rol van Barend in ´Op Hoop Van Zegen´ en opnieuw nam hij de titelsong (Ratsmodee) voor zijn rekening. In de jaren die volgden bleef hij platen maken en hits scoren. Zo zong hij In 1991 de titelsong van de Nederlandse comedyserie ´Vrienden Voor Het Leven´.

1991 was ook het jaar dat hij de rol kreeg van Marius in de musical ´Les Misérables´. Het betekende een grote omslag in zijn carrière. De Munk speelde zijn rol dermate overtuigend, dat dit het begin werd van een nieuwe carrière als musical-acteur. Hij speelde vervolgens 12 hoofdrollen in diverse Nederlandse producties, onder andere in ´Blood Brothers´, ´Pump Boys And Dinettes´, ´Elisabeth´, ´Titanic´, ´The Lion King´ en uiteraard ´Ciske de Rat´.

In 1997 keerde hij terug in de bioscoop met de film ´All Stars´, stond in 2004 en 2005 in de Nederlandse theaters met zijn concerten ´Danny de Munk Live´ en vierde in  2007 zijn 25 –jarig artiestenjubileum in een uitverkocht Ahoy Rotterdam. Daarnaast verscheen hij op televisie in de reality-soap ´Danny en Jenny de Munk´, bracht het success-album ´Hart En Ziel´ uit en gaf in 2009 twee uitverkochte concerten in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

In 2010 verscheen zijn album ´Dit Is Mijn Leven´ en gaf hij opnieuw twee uitverkochte concerten in De Heineken Music Hall, opgevolgd door de docu-soap ´Danny en Jenny Gaan Verhuizen´. Later volgden de theatershow ´Jeugdherinneringen´ met Henk Poort, speelde hij de rol van Jezus in ´The Passion´ en vierde hij zijn 30-jarig artiestenjubileum in een opnieuw uitverkochte Heineken Music Hall.

Bent u geïnteresseerd in het boeken van Danny de Munk? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op

-

* Verplichte velden