Armin van Buuren

Armin van Buuren

Armin van Buuren werd op 25 december 25 in 1976 geboren in Leiden en woonde in Koudekerk aan den Rijn. Armin kwam door zijn vader al vroeg in aanraking met muziek. Hij had ook kennis van computers en begon op zijn 14e met het zelf produceren van muziek. Armin stuurde een van zijn eerste mixes op naar Ben Liebrand (van de jaarlijkse grandmix), die er enthausiast over was. De feedback van deze stukken kon hij goed gebruiken om steeds meer vaardigheid te ontwikkelen. Op de middelbare school draaide hij op feesten. Nadat hij school in 1995 afrondde ging hij studeren in Leiden. Armin zag toen al een toekomst voor hem in de dance wereld, maar ging toch studeren, om iets achter de hand te hebben. Tijdens zijn studie begon hij met draaien in de discotheek Nexus.

Mede hierdoor leerde Liebrand Armin hoe een muziekstuk te produceren en te mixen. Armins passie voor mixen bleef groeien. Zijn eerste baantje als dj had hij in de discotheek Nexus, in het derde jaar van zijn rechtenstudie in Leiden. Tijdens zijn studie werd hij steeds succesvoller als DJ, waardoor hij rustiger aan ging doen met zijn studie. Ook verhuisde hij zijn muziek apparatuur vanuit zijn slaapkamer naar een echte studio. Nadat hij in 2004 afstudeerde in de rechten ging hij zich puur op de muziek richten en kwam zijn grote succes wereldwijd. In 2007 kwam hij op de nummer 1 postite van de DJMag top 100. (de lijst met de beste dj's wereldwijd)

De artiest

Armins carriere achter de draaitafels begon in de discotheek Nexus in Leiden. In de vakanties kon je hem hier de meeste dagen van de week wel horen en maakte hij sets tot soms wel 7 uur. Doordat hij in 1999 David Lewis ontmoette kwam hij door hem aan de bak in de Verenigde Staten en Engeland. Dit betekende veel voor zijn carrière, hierdoor kwam hij in 2001 binnen in de DJ Mag Top 100 op nummer 27. Hierdoor werd hij voor steeds meer grote feesten gevraagd over de hele wereld. De reeks "A State Of Trance" begon in 2001 met een radioshow op ID&T radio en werd door de jaren een van de best gewaardeerde dance radioshows. Jaarlijks komt er een cd van uit en een jaarmix.

In 2005 trad Armin op tijdens Sensation White en maakte samen met de pianospeler Jan Vayne het anthem "Serenity". In november van dat jaar vond tevens de eerste editie van Armins soloconcert; "Armin Only" plaats in het Rotterdamse Ahoy. Hij bracht toen samen met Racoon een nummer ten gehore. In 2006 kwam editie 2, hij draaide bij deze editie 9 uur. In 2007 maakte hij het themanummer van het EK onder 21; Rush hour.

Armin van Buuren won op 12 januari 2008 de Buma popprijs.
Op 19 april 2008 gaf Armin weer een soloconcert in de Jaarbeurs Utrecht, waar hij zijn nieuwe album Imagine presenteerde.

Naast zijn eigen nummers heeft Armin van Buuren ook zeer veel nummers van andere artiesten geremixed.

Beknopte discografie

 • 76 (2003)
 • Shivers (2005)
 • 10 Years (2006)
 • Imagine (2008)
 • A State Of Trance (sinds 2004 jaarlijks album, tevens jaarmix en radioshow)

 

Grootste hits

Enkele van zijn grote hits zijn:

 • The sound of goodbye (2001, als Perpetuous Dreamer; grote clubhit)
 • Shivers (2005)
 • Serenity (2005, met Jan Vayne; Sensation Anthem)
 • Love you more (2006, met Racoon)
 • Rush Hour (2007, themanummer EK onder 21)
 • Going Wrong (2008)

Bent u geïnteresseerd in het boeken van Armin van Buuren? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op

-

* Verplichte velden